Friday, May 11, 2012

Zöldagyagos Rozmaringszappan Citromfűvel és Csalánnal / Lemongrass – Nettle Rosemary Soap with Green Clay




Összetevők: csalánlevél forrázat, citromfű macerátum, olívaolaj, kókuszvaj, shea vaj, mandula olaj, zöld agyag, citrom és rozmaringolaj  

A csalán alapos bőrtisztító, a zsíros bőrre különösen jó hatással van, hatóanyagai serkentik a bőr vérellátását. A citromfű frissítő és fertőtlenítő hatású.
A shea vaj gazdag zsírsav, A-, E- és F- vitamin tartalma révén kiváló bőrápoló. A bőrbe felszívódva, hosszantartó hidratáló hatást fejt ki. Titka, hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére. Kiválóan ápolja a száraz bőrt, mivel hidratáló, nyugtató, regeneráló, és gyulladáscsökkentő hatású. A shea vaj nem fényérzékeny, így nyáron is biztonsággal alkalmazható.
A zöld agyag igen gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, mint pl. a szilícium, vas, magnézium, kalcium, kálium, nátrium, cink, szelén vagy a kobalt. Színét a benne található réztartalmú anyagoknak köszönheti. Tisztító, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, puhító, hámsejt eltávolító hatású.
A kókuszvaj bársonyos, sima bőrt eredményez, nem fényérzékenyítő, így nyáron is használható.
A mandulaolaj legnagyobb részét linolsav és olajsav alkotja, melyek védőréteget képeznek a bőrön, így fontos szerepe van a bőr szárazságának megszüntetésében. Természetes hatóanyagai nyugtatják bőrt. Enyhíti a viszketést és a gyulladásokat, puhábbá, simábbá teszi a bőrt.
A rozmaring olaj fokozza a vérellátást és a bőranyagcserét. Unisex illat, férfiak és nők egyaránt élvezhetik használatát. 

77 - 84 g


........................................................................................................................................


Ingredients: nettle leaf infusion, homemade lemongrass oil, olive oil, shea butter, coconut oil, almond oil, green clay, lemon oil, rosemary oil
2,7 - 3 oz

No comments:

Post a Comment